Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, turşu

Karışık Turşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Turşu



Karışık Turşu yapımı - Karışık Turşu malzemeleri - Karışık Turşu yapılışı


Malzemeler

-Yarım kg havuç,

-Yarım lahana

-Yarım kg sivri biber,

-Turşuluk tuz

-4-5 defne yaprağı,

-7-8 diş sarımsak

-Sirke, su

Yapılışı:

1 -Lahana iri iri doğranır Havuçlar yıkanıp doğranır Sivri biberler yıkayıp uçlarından biraz kesilir

2 -Sebzeler karışık olarak turşu kavanozuna aralarına soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ve defne yaprakları konarak yerleştirilir

3 -Bir litre suya 50 gram tuz gelecek şekilde turşunun suyu hazırlanır ve yarısı kadar sirkeyle karıştırılır

4 -Hazırlanan turşu suyu kavonoza doldurulur Turşunun kapağı içinde hava kalmayacak ve hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır

5 -Turşu, açılıp kullanılmaya başlandığında ise buzdolabında saklanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.