Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, turşu

Karışık Turşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Turşu



Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri
Malzemeler

1 kg yeşil domates

1 kg salatalık

yarım kg turşuluk biber

yarım kg minik dolmalık biber

1 kg acur

2 adet kelek

2 baş sarımsak

5 çorba kaşığı kaya tuzu

1,5 su bardağı sirke

2 adet limon


Yapılışı:

1-Acurları,kelekleri ve salatalıkları bir-iki parçaya bölülünüzDomatesleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayınızBiberlerin uçlarına bıçak yardımıyla küçük birer çizik atınız


2-Sonra malzemeleri 5 lt'lik iki kavanoza paylaştırıp aralara sarımsakları atınızYine halkalar halinde dilimlediğiniz 2 adet limonu da aralara yerleştirinizKavanozu kaplayacak kadar iyi suda 3 çorba kaşığı kaya tuzunu eritip,içine 1,5 su bardağı iyi üzüm sirkesi koyup karıştırdıktan sonra yerleştirilen sebzelerin üzerine hazırladığınız suyu dökünüz


3-Kavanozun ağzına bir demet dereotu ve maydonoz yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir erde muhafaza ediniz20 günün sonunda turşunuz hazırAFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.