Kaya Koruğu Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaya Koruğu TurşusuKaya Koruğu Turşusu Tarifi - Kaya Koruğu Turşusu Nasıl Yapılır - Kaya Koruğu Turşusu Malzemeleri Malzemeler Yarım kilo kaya koruğu Yarım bardak zeytinyağı 1 baş sarmısak 1 bardak sirke Hazırlanması ve Yapılışı Kaya koruklarını ayıklayın, yıkayın ve bol su koyduğunuz bir tencerede on dakika kaynatın Çıkararak suyu süzülmeye bırakın![]() Diğer yandan sarımsakları dövün, sirke ve zeytinyağıyla karıştırın Bu karışımı kayık tabağa dizdiğiniz kaya koruklarının üzerine dökün Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın Kaya koruğunun turşusunu kurduktan sonra gerektikçe çıkararak sunmanız da mümkündür![]() |
|
|
|