Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, kırmızı, kışlık, közlemesi

Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi



közlenmiş biber konservesi tarifi - közlenmiş kırmızı biber közlemesi nasıl yapılırKışlık kırmızı biber közlemesi yapmak istiyen ev hanımları için en kolay ve en pratik yöntem Yıkanmış olan kırmızı biberleri artık kaç kilo ise fırında közlemektir




Şimdi toprak evler ve bahçeli evler kalmadığı için sobalı evlerde çok az kaldı Yani ateş kor olacak yerimiz yokBayanların çoğuda artık çalıştığı için fırında közlediğimiz kırmızı biberleri soğuduktan sonra kabuklarını soyarak buzdolabı poşetine istendiği kadar koyalım ve ister buzlukta , istersenizde derin dondurucuda saklamaktır


Kışlık baklagil yemeklerinin yanında çok ta lezzetli gider,küçük küçük parçalara ayrılan közlenmiş kırmızı biberleri yemeklerin yanında yoğurtlu yaparsanız hele deymeyin tadına


Kırmızı biber közlemesi yemeklerin yanında sunulan bir tür meze ve salata çeşididir


kimi ev hanımı közlenmiş kırmızı biberin yanına maydanoz ve sarımsakta azcıkta sıvı yağ koyarak cam kavanozda kırmızı biber turşusu veya kırmızı biber közlemesi konservesi şeklinde saklayabiliyor Bu da kırmızı biber közlemesinin değişik bir yöntemi


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi



kışlık acı biber sosu - acıbiber sosu nasıl hazırlanır - kış için acıbiber sosu tarifiMALZEMELER:


Acı süs biberi

1-1,5 kilo domates

2-3 iri diş sarımsak

Bir yemek kaşığı turşu tuzu(Az az ekleyip tadını kontrol edin çünkü tuzdan tuza bile farklı oluyor)

2 yemek kaşığı sirke




YAPILIŞI:


Biberleri iyice yıkayıp saplarını temizleyin Domatesleri iyice yıkayın ve rendeleyin Temizlediğiniz biberleri ve sarımsakları rondoda iyice kıyın Domates,biber,sarımsak,tuz ve sirkeyi bir kapta iyice karıştırın Tuzunu kontrol edin ve kavonozlara doldurup kapağını iyice sıkarak kapatın Sulu olmasını istiyorsanız normal domates kullanın Ama daha susuz ve kırmızı renkli olsun diyorsanız susuz erik domateslerinden kullanın Doldurduğunuz kavonozları buzdolabında saklayın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.