![]() |
Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi
közlenmiş biber konservesi tarifi - közlenmiş kırmızı biber közlemesi nasıl yapılırKışlık kırmızı biber közlemesi yapmak istiyen ev hanımları için en kolay ve en pratik yöntem. Yıkanmış olan kırmızı biberleri artık kaç kilo ise fırında közlemektir.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Şimdi toprak evler ve bahçeli evler kalmadığı için sobalı evlerde çok az kaldı. Yani ateş kor olacak yerimiz yok.Bayanların çoğuda artık çalıştığı için fırında közlediğimiz kırmızı biberleri soğuduktan sonra kabuklarını soyarak buzdolabı poşetine istendiği kadar koyalım ve ister buzlukta , istersenizde derin dondurucuda saklamaktır. Kışlık baklagil yemeklerinin yanında çok ta lezzetli gider,küçük küçük parçalara ayrılan közlenmiş kırmızı biberleri yemeklerin yanında yoğurtlu yaparsanız hele deymeyin tadına. Kırmızı biber közlemesi yemeklerin yanında sunulan bir tür meze ve salata çeşididir. kimi ev hanımı közlenmiş kırmızı biberin yanına maydanoz ve sarımsakta azcıkta sıvı yağ koyarak cam kavanozda kırmızı biber turşusu veya kırmızı biber közlemesi konservesi şeklinde saklayabiliyor. Bu da kırmızı biber közlemesinin değişik bir yöntemi. alıntı |
Kışlık Kırmızı Biber Közlemesi
kışlık acı biber sosu - acıbiber sosu nasıl hazırlanır - kış için acıbiber sosu tarifiMALZEMELER:
Acı süs biberi 1-1,5 kilo domates 2-3 iri diş sarımsak Bir yemek kaşığı turşu tuzu(Az az ekleyip tadını kontrol edin çünkü tuzdan tuza bile farklı oluyor) 2 yemek kaşığı sirke http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg YAPILIŞI: Biberleri iyice yıkayıp saplarını temizleyin. Domatesleri iyice yıkayın ve rendeleyin. Temizlediğiniz biberleri ve sarımsakları rondoda iyice kıyın. Domates,biber,sarımsak,tuz ve sirkeyi bir kapta iyice karıştırın. Tuzunu kontrol edin ve kavonozlara doldurup kapağını iyice sıkarak kapatın. Sulu olmasını istiyorsanız normal domates kullanın. Ama daha susuz ve kırmızı renkli olsun diyorsanız susuz erik domateslerinden kullanın. Doldurduğunuz kavonozları buzdolabında saklayın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.