![]() |
Acılı Harissa Ortadogu Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Harissa Ortadogu SosuMalzemeler: · 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma · 1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis) · 1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis) · 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber · 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece ![]() · cay kasigi ucu ile toz tarcin · ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne · cok az hint safrani-turmerik · bir cimdik toz karanfil · tuz · taze cekilmis karabiber · taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik · taze dogranmis nane yapraklari Yapilisi: Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|