![]() |
Acılı Harissa Ortadogu Sosu
Malzemeler:
· 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma · 1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis) · 1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis) · 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber · 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece./230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin) · cay kasigi ucu ile toz tarcin · ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne · cok az hint safrani-turmerik · bir cimdik toz karanfil · tuz · taze cekilmis karabiber · taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik · taze dogranmis nane yapraklari Yapilisi: Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin.Soganlar seffaf hale gelecektir.Bu orta ates ustunde 5-6 dakika surer.Sonra sogumaya birakin.Soguduktan sonra hepsini robota atin ve iyice karistirin . *Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz.Ancak, öncelikle balik sosudur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.