ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Harissa Ortadogu Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192294)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:59 AM

Acılı Harissa Ortadogu Sosu
 
Malzemeler:


· 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma

· 1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis)

· 1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis)

· 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber

· 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece./230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin)

· cay kasigi ucu ile toz tarcin

· ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne

· cok az hint safrani-turmerik

· bir cimdik toz karanfil

· tuz

· taze cekilmis karabiber

· taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik

· taze dogranmis nane yapraklari

Yapilisi:


Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin.Soganlar seffaf hale gelecektir.Bu orta ates ustunde 5-6 dakika surer.Sonra sogumaya birakin.Soguduktan sonra hepsini robota atin ve iyice karistirin .


*Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz.Ancak, öncelikle balik sosudur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.