06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Sosu
Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri
Malzemeler
2 çay kaşığı margarin
1 küçük iri doğranmış soğan
1 küçük kazınıp, doğranmış havuç
5 çorba kaşığı kereviz yaprağı
Yarım defne yaprağı
Yarım çay kaşığı kuru kekik
4 çay kaşığı un
500 gr konkase domates
400 ml et suyu
Yarım diş sarmısak
Yarım çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Önce et suyunu bir taşım kaynatın Ocağı kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın Margarini küçük bir kapta eritin Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve kekik dalını ilave edip, sebzeler hafifçe renk alıncaya kadar sote edin Unu kapatıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin Domatesi ilave edin Domatesler suyunu verip tekrar çekinceye kadar ağır ateşte pişirin Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, bir taşım kaynayıncaya kadar karıştırın Sarmısağı katın Tuzunu ve biberini koyun Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve biberini kontrol edin Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin Sos pişince, tel süzgeçten geçirin
|
|
|