ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Domates Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192222)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:11 AM

Domates Sosu
 
Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri



Malzemeler

2 çay kaşığı margarin

1 küçük iri doğranmış soğan

1 küçük kazınıp, doğranmış havuç

5 çorba kaşığı kereviz yaprağı

Yarım defne yaprağı

Yarım çay kaşığı kuru kekik

4 çay kaşığı un

500 gr. konkase domates

400 ml. et suyu

Yarım diş sarmısak

Yarım çay kaşığı tuz

Taze çekilmiş karabiber


Yapılışı

Önce et suyunu bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın. Margarini küçük bir kapta eritin. Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve kekik dalını ilave edip, sebzeler hafifçe renk alıncaya kadar sote edin. Unu kapatıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Domatesi ilave edin. Domatesler suyunu verip tekrar çekinceye kadar ağır ateşte pişirin. Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, bir taşım kaynayıncaya kadar karıştırın. Sarmısağı katın. Tuzunu ve biberini koyun. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin. Sos pişince, tel süzgeçten geçirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.