Ketçap Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ketçap Tarifiketçap nasıl yapılır - sos tarifleri - ketçap yapımı Ketçap malzemeleri 2 soğan (doğranmış) 2 kg domates (doğranmış) 2 diş sarımsak (rendelenmiş) 50 ml elma sirkesi 100 ml su 1 çay kaşığı top karabiber 2 karanfil 1 çay kaşığı pul biber 2 defne yaprağı 1 yemek kaşığı esmer şeker Tuz Karabiber Ketçap hazırlanışı Kolayca uygulanabilen sos tarifleri arasında üst sıralarda Soğan, domates, sarımsak, 30 ml sirke ve suyu orta ateşte 40 dakika pişirin![]() Ayrı bir tencerede kalan sirke, top karabiber, baharatlar ve defne yaprağını 10 dakika kısık ateşte pişirin ![]() Domatesli karışımı blender ile ezerek püre haline getirin Süzgeçten geçirin Sirkeli karışıma ekleyin Şeker ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin Tuz, karabiber ekleyin Ocaktan alıp oda ısısına gelinceye kadar bekletip servis yapın![]() |
|
|
|