![]() |
Marinad (Terbiye) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marinad (Terbiye)Gereçler: Bir kg et için: No: 1 3/ 4 bardak bitkisel sıvı yağ 1/ 2 kahve fincanı soğan suyu 1/ 2 limon suyu Bir kg et için: No: 2 1/ 2 su bardağı bitkisel sıvı yağ 1/ 2 su bardağı soğuk süt 1/ 2 kahve fincanı soğan suyu Yapılışı: Örnekler: Koyun, böbrek yatağı, pirzola : Marinada yatırılmaz ![]() ![]() ![]() Kuzu budu külbastı: Bitkisel yağ veya sütlü yağda 1-2 gün bekletilir ![]() Şiş: Önce sıvıyağ ve süt içinde etler iyice ovulur ve 2 gün bekletilir ![]() ![]() ![]() Antrekot Pirzola: Kemikli bekletilir ![]() ![]() ![]() Tavuk ızgara: Limon suyu ve sıvıyağda 2-3 saat bekletilir ![]() ![]() Tavuk Şiş: Soğan suyu, limon suyu ve yağda 2-3 saat bekletilip ızgara yapılır ![]() Şnitsel: 1/ 2 cm inceliğinde dövülmüş olarak sıvıyağda birkaç gün bekletilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|