![]() |
Enginar İçin Tarhunlu Yoğurt Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar İçin Tarhunlu Yoğurt Sosuenginmar sosu - enginar için sos tarifiMalzemeler: 4 enginar (hazırlanıp, pişirildikten sonra, buzdolabına kaldırılarak, soğutulmuş) 1 çorba kaşığı sirke 1/2 çorba kaşığı hardal 15 cl (1/2 su bardağı) yoğurt 3 çorba kaşığı çiçekyağı 1 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı taze tarhun (doğranmış) Tarifi: Bir kâsede sirke ve hardalı çırpma teliyle (ya da çatalla) çırpın ![]() ![]() ![]() Kâseyi ve enginarları buzdolabından alıp, servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|