Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
amandine, sos

Sos Amandine

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sos Amandine



MALZEMELER

4 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı un

100 gram ceviz içi

1 adet limonun suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi)

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı zencefil


HAZIRLANIŞI

Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün

Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin

Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır

Sıcak olarak servisi tavsiye olunur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.