Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, kabuğu, kavurması

Kabak Kabuğu Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kabuğu Kavurması





Malzemeler:


# 3 kabak

# 4 çorba kaşığı sıvıyağ

# 4 yumurta

# 8 sivribiber

# 2 domates

# 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

# 2-3 dal maydanoz ve dereotu

# Tuz, karabiber

Hazırlanışı:


* Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın Sivribiberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın

* Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın

* Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.