![]() |
Kabak Kabuğu Kavurması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: # 3 kabak # 4 çorba kaşığı sıvıyağ # 4 yumurta # 8 sivribiber # 2 domates # 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber # 2-3 dal maydanoz ve dereotu # Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın. Sivribiberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın. * Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun. Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın. Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın. * Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin. Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.