Fındıklı Brüksellahanası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı BrüksellahanasıMALZEME: 750 g brüksellahanası, tuz, 40 g tereyağı, 50 g ince çekilmiş fındık ve galete unu, 3 çorba kaşığı krema, 1 fiske kimyon YAPILIŞI 1 Lahananın dış yapraklarını ve kalın uçlarını kesin, iç yaprakları teker teker koparın 2 Bir tencereye 5 cm yüksekliğinde su dökün, tuzu ilave edin, suyu kaynatın Lahana yapraklarını yaklaşık 6 dakika, yumuşayana dek haşlayın Suyu dökün, yaprakları damlamaya bırakın 3 Tereyağını eritin, fındık ve galete ununu kızartın Yaprakları katıp ısıtın Krema, tuz ve kimyon ekleyin Pilav veya maydanozlu patates ile servis yapın |
|