ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fındıklı Brüksellahanası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191860)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:30 AM

Fındıklı Brüksellahanası
 
MALZEME:

750 g brüksellahanası,

tuz,

40 g tereyağı,

50 g ince çekilmiş fındık ve galete unu,

3 çorba kaşığı krema,

1 fiske kimyon.
YAPILIŞI.

1. Lahananın dış yapraklarını ve kalın uçlarını kesin, iç yaprakları teker teker koparın.

2. Bir tencereye 5 cm yüksekliğinde su dökün, tuzu ilave edin, suyu kaynatın. Lahana yapraklarını yaklaşık 6 dakika, yumuşayana dek haşlayın. Suyu dökün, yaprakları damlamaya bırakın.

3. Tereyağını eritin, fındık ve galete ununu kızartın. Yaprakları katıp ısıtın. Krema, tuz ve kimyon ekleyin. Pilav veya maydanozlu patates ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.