Ballı Patlıcan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı PatlıcanMALZEMESİ 2 adet patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağ 2 yemek kaşığı domates püresi 2 adet sarmısak 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 çay kaşığının ucuyla kekik 1 bardak su Tuz Karabiber TARİF Patlıcanları çizgili olarak soyun Zar şeklinde doğrayın Soğuk ve tuzlu suda bekletin Ufak bir sos tenceresine; 2 yemek kaşığı sıvıyağ, domates püresi, ezilmiş sarmısak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun 15 dakika pişirin Sudaki patlıcanları çıkartın Kağıt havluyla fazla suyunu alın Kızgın yağda kızartın Sıcak sıcak ballı sosun içine atın 5 dakika sosla birlikte pişirin Servis tabağına alın
|
|
|
|