![]() |
Ballı Patlıcan
MALZEMESİ
2 adet patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağ 2 yemek kaşığı domates püresi 2 adet sarmısak 1 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı soya sosu 1 çay kaşığının ucuyla kekik 1 bardak su Tuz Karabiber TARİF Patlıcanları çizgili olarak soyun. Zar şeklinde doğrayın. Soğuk ve tuzlu suda bekletin. Ufak bir sos tenceresine; 2 yemek kaşığı sıvıyağ, domates püresi, ezilmiş sarmısak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun. 15 dakika pişirin. Sudaki patlıcanları çıkartın. Kağıt havluyla fazla suyunu alın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak ballı sosun içine atın. 5 dakika sosla birlikte pişirin. Servis tabağına alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.