Üzümlü Pirasa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü PirasaMALZEMELER ![]() Yarım kg pırasa1 çorba kç pirinç 2 çorba k kuru üzüm2 havuç tuz, şeker zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Pırasayı iki parmak kalınlığında doğrayalım Havuçları da verevinedoğrayalım Zeytinyağını ve havucu tencereye alıp bir iki dakikaçevirelim Üzerine pırasaları,pirinci,üzümü,tuz ve şekeri ekleyelim![]() Şeker miktarı tuzun en az iki katı olacak Biraz sıcak su veripsuyunu çekip pişene kadar karıştırmadan pişirelim Kendi tenceresindekapağı kapalı olarak 1 gece dinlendirip soğuk ikram edelim Üzümlüpırasa , pırasa severler için çok güzel bir alternatif ![]() ![]() ![]() |
|
|
|