Cevizli Patlıcan Banduması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Patlıcan BandumasıSebze Yemekleri - Patlıcan Yemekleri - Cevizli Patlıcan Banduması Yapılışı - Cevizli Patlıcan Banduması Tarifi: Malzeme : 500 gr patlıcan (Kalın kemer) 1 su bardağı Ayçiçek Yağı 1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış) 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) ½ bağ nane (İnce kıyılmış) 2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış) 150 gr tulum peyniri 3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 4 adet yumurta 1 su bardağı İçim Süt Tuz Hazırlanışı • Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin • Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun • Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın İç Malzemenin Hazırlanışı : • Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın • İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın • Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın Pişme Hazırlığı : • Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın • Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın Alt üst ederek kızartın • Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin • Arzu etliğiniz şekilde servis yapın alıntı |
|
|
|