ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Patlıcan Banduması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191823)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:36 AM

Cevizli Patlıcan Banduması
 
Sebze Yemekleri - Patlıcan Yemekleri - Cevizli Patlıcan Banduması Yapılışı - Cevizli Patlıcan Banduması Tarifi:


Malzeme :


500 gr. patlıcan (Kalın kemer)

1 su bardağı Ayçiçek Yağı

1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış)

1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)

1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış)

1 çay kaşığı kekik

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

½ bağ nane (İnce kıyılmış)

2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış)

150 gr. tulum peyniri

3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un

4 adet yumurta

1 su bardağı İçim Süt

Tuz

Hazırlanışı


• Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin.

• Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun.

• Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın.

İç Malzemenin Hazırlanışı :


• Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın.

• İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın.

• Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın.

Pişme Hazırlığı :


• Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın.

• Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın. Alt üst ederek kızartın.

• Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin.

• Arzu etliğiniz şekilde servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.