Beşamel Soslu İspanak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu İspanak![]() MALZEMELER: *1 kg ıspanak*1 büyük boy soğan *1 kaşık salça *tuz beşamel sos için; *2 su bardağı süt *2 yemek kaşığı un *2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin *biraz tuz üzeri içi; * kaşar peyniri rendesi YAPILIŞI: *öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp suyunu süzelim ardından soğanı tencereye alıp kavuralım ardından salçayı ve sonrada doğradığımız ıspanakları ilave edip kendi suyunda pişirelim![]() *diğer taraftan beşamel sos için sütü,tereyağı (ya da margarini )ve de unu encereye alıp koyu bir kıvama gelene kadar pişirelim eğer çok kkoyuolursa biraz süt ekleyebilirsiniz![]() *daha sonra ıspanakları ısıya dayanıklı bir kaba boşaltığ beşamel sosu da üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirlerini serptikten sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() afiyetle ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|