Fırında Peynirli Pırasa |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Peynirli PırasaFırında Peynirli PırasaTarifi - Fırında Peynirli Pırasa Nasıl Yapılır - Fırında Peynirli Pırasa Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Pırasa 1 Su Bardağı Yoğurt 2 Adet Yumurta 1 Kahve Fincanı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) 2 Kahve Fincanı Beyaz Peynir (Rendelenmiş) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Tuz Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Adet Patates (Arzu Edilirse) 1,5 Su Bardağı Un Fırında Peynirli Pırasa Nasıl Yapılır? 1 Pırasaları olabildiğince ince ince kıyarak tavaya alın ve üzerine yaklaşık bir çay bardağı kadar sıvıyağ dökerek pırasalar yumuşayıncaya dek pişirin 2 Yoğurt, sıvıyağ ve yumurtaları derince bir çırpma kabına koyarak iyice karıştırın 3 Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettikten sonra tuzu koyun Peyniri de ufalayarak içerisine koyduktan sonra iyice karıştırın 4 Son olarak patatesi soyarak kesme şekerden daha küçük olacak şekilde minik minik doğrayın ve harca ilave edin 5 Kavrulmuş ve ılınmış pırasaları ve baharatları da harca ilave ederek karıştırın 6 Fırın tepsisine yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın Afiyet Olsun |
|