Kuşkonmaz Graten |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmaz Gratenİçindekiler * 1 bağ kuşkonmaz * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı şeker * 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı 1 Kuşkonmazların dışındaki kısmı bir sebze soyacağı yardımıyla soyun 2 Kök kısmından 3-4 cm’lik bölümü kesin 3 20 dakika şekerli ve tuzlu suda haşlayın 4 Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin 5 Zeytinyağını üzerlerine gezdirip kağıdı kuşkonmazların uçları açıkta kalacak şekilde üzerine kapatın 6 Önceden ızgara konumunda 200 dereceye ısıtılmış fırında uç kısımları kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin |
|