Etli Taze Barbunya |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Taze Barbunyataze barbunya nasıl pişirilir - etli barbunya tarifiMALZEMELER 1 kilo taze barbunya 500 gram çalı fasulyesi Etli Taze Barbunya Yemeği Tarifi 500 gram kemikli kuşbaşı et 2 adet soğan 2 yemek kaşığı yağ 2 yemek kaşığı biber domates salçası karışımı Tuz, Karabiber YEMEĞİNİN YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI 1 Soğan küçük doğranır Etle birlikte yağda biraz kavrulur Et suyunu salıp çekince salçalar konur Biraz daha kavrulur 5-6 bardak sıcak su dökülür Kaynamaya bırakılır 2 Barbunya kabuklarından temizlenir, yıkanır Çalı fasulyenin kılçıkları temizlenir Yıkanır ve arzu edilen boylarda kesilir Barbunya ve fasulye birlikte kaynayan suya katılır Kaynadıktan sonra altı kısılarak pişirilir Pişeceğine yakın tuz ve karabiber katılır Suyunu tamamen çekmeden ocaktan alınır Not:Kurutulmuş veya taze kırmızıbiber de kullanılır alıntı |
|