ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Taze Barbunya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191732)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:51 AM

Etli Taze Barbunya
 
taze barbunya nasıl pişirilir - etli barbunya tarifiMALZEMELER


1 kilo taze barbunya


500 gram çalı fasulyesi


Etli Taze Barbunya Yemeği Tarifi


500 gram kemikli kuşbaşı et


2 adet soğan


2 yemek kaşığı yağ


2 yemek kaşığı biber domates salçası karışımı


Tuz, Karabiber


YEMEĞİNİN YAPILIŞI VE HAZIRLANMASI


1. Soğan küçük doğranır. Etle birlikte yağda biraz kavrulur Et suyunu salıp çekince salçalar konur Biraz daha kavrulur. 5-6 bardak sıcak su dökülür. Kaynamaya bırakılır.


2. Barbunya kabuklarından temizlenir, yıkanır. Çalı fasulyenin kılçıkları temizlenir. Yıkanır ve arzu edilen boylarda kesilir. Barbunya ve fasulye birlikte kaynayan suya katılır Kaynadıktan sonra altı kısılarak pişirilir.


Pişeceğine yakın tuz ve karabiber katılır Suyunu tamamen çekmeden ocaktan alınır.


Not:Kurutulmuş veya taze kırmızıbiber de kullanılır.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.