06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kimyonlu Patlıcan Musakka
Kimyonlu Patlıcan Musakka Tarifi - Kimyonlu Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır - Kimyonlu Patlıcan Musakka Malzemeleri
Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
4 adet patlıcan
200 gr kıyma
4 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyduktan önce parmak parmak doğrayın Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın Kuru soğanı piyazlık doğrayın Sarımsakları kıyın Domatesleri rendenin geniş tarafı ile rendeleyin Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, kıymayı suyunu çekene kadar kavurun Kıyma kavrulunca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış çarliston biberleri ve salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar pişirin Salça pişince içine doğranmış patlıcanları ve kimyonu ilave edip, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kavurun En son olarak içine tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi, rendelenmiş domatesi ve et suyunu ilave edip, orta ateşte tencerenin kapağı açık olarak bir taşım pişirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|