Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, etli

Etli Enginar 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar 2



Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri

Malzemesi

6 adet enginar

300 gr kuşbaşı kuzu eti

1 su bardağı arpacık soğan

2 çorba kaşığı yağ

1 adet limon

1/2 demet dereotu

Tuz


Enginarları ayıklayıp limoniti suya atın Arpacık soğanlarının kabuklarını soyup başlarından bir parça kesin Eti yıkayıp tencereye koyun Saldığı suyu çekince yağ ve arpacık soğanlarını ilave ederek 2 dakika çevirin

Enginarları dört, ya da iki parçaya bölerek tencereye yerleştirin Limon sıkıp, tuzunu attıktan sonra üzerine ateşe dayanıklı porselen bir tabak kapatın 5 bardak sıcak su ekleyip ağır ateşte bir saat kadar pişirin

Dağıtım tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.