ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Enginar 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191506)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:29 AM

Etli Enginar 2
 
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri

Malzemesi

6 adet enginar

300 gr. kuşbaşı kuzu eti

1 su bardağı arpacık soğan

2 çorba kaşığı yağ

1 adet limon

1/2 demet dereotu

Tuz


Enginarları ayıklayıp limoniti suya atın. Arpacık soğanlarının kabuklarını soyup başlarından bir parça kesin. Eti yıkayıp tencereye koyun. Saldığı suyu çekince yağ ve arpacık soğanlarını ilave ederek 2 dakika çevirin.

Enginarları dört, ya da iki parçaya bölerek tencereye yerleştirin. Limon sıkıp, tuzunu attıktan sonra üzerine ateşe dayanıklı porselen bir tabak kapatın. 5 bardak sıcak su ekleyip ağır ateşte bir saat kadar pişirin.

Dağıtım tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.