![]() |
Etli Enginar 2
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Yapılışı - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri
Malzemesi 6 adet enginar 300 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 su bardağı arpacık soğan 2 çorba kaşığı yağ 1 adet limon 1/2 demet dereotu Tuz Enginarları ayıklayıp limoniti suya atın. Arpacık soğanlarının kabuklarını soyup başlarından bir parça kesin. Eti yıkayıp tencereye koyun. Saldığı suyu çekince yağ ve arpacık soğanlarını ilave ederek 2 dakika çevirin. Enginarları dört, ya da iki parçaya bölerek tencereye yerleştirin. Limon sıkıp, tuzunu attıktan sonra üzerine ateşe dayanıklı porselen bir tabak kapatın. 5 bardak sıcak su ekleyip ağır ateşte bir saat kadar pişirin. Dağıtım tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.