![]() |
Mantar Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar SoteMantar Sote Tarifi - Mantar Sote Nasıl Yapılır - Mantar Sote Malzemeleri MALZEMELER 500-600 gr Mantar 75 gr Tereyagi 1 Tatli Kasigi Un 1/4 Litre Taze Çig Krema 1 Demet Maydanoz 1/2 Limon Suyu Tuz, Karabiber YAPILIŞ TARİFİ Mantarlarin hemen dibinden saplarini kesin, topakli köklerini çikarip soyun ![]() Nemli bir bezle bas kisimlarini temizleyin ![]() Tereyagini genisce bir tavada eritin ![]() ![]() Bas kisimlarini bütün bütün, saplarini da iki-üç parçaya ayirmis olarak atmalisiniz yaga ![]() ![]() karistirin ve mantarlar yagi çekince tuz ve biber atin ![]() Ince kiyilmis maydanozu ekleyin, tiritini koyulastirmak için harli ateste pisirmeye birakin ![]() ![]() ![]() bosaltin ve sos koyulasincaya kadar karistirmaya devam ederek kaynatin ![]() Sonra altini kisin ve biraz daha pisirip sicak sicak servis yapin ![]() baktiktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|