![]() |
Mantarlı Risotto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı RisottoMantarlı Risotto - Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır Malzemeler 1 adet soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (dövülmüş) 250 gr mantar (ince dilimlenmiş, ben chestnut kullandım) 300 g risotto pirinci (Arbario cinsi olabilir) 1 adet sebze bulyon 2 yemek kaşığı ![]() 25 g tereyağı 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış) 1 kase parmesan peyniri (herhangi bir kaşar olabilir, ince rendelenmiş) 1 lt su (kaynar olmalı) Yapılışı Pilav tencerenize zeytinyağını alıp kızdırın, soğan ve sarmısakları tencereye ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun ![]() ![]() Pirinci tencereye ekleyip bir dk kadar kavurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşin üzerinden alın, tereyağını, peynir (süslemek icin biraz ayırın) ve maydanozu ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() Risottoya özelliğini veren ıslak ve kremamsı dokusunu yakalamak için suyu bölüm bölüm ekleyip sıkça karıştırmak çok önemli ![]() |
![]() |
![]() |
|