ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantarlı Risotto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191493)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:31 AM

Mantarlı Risotto
 
Mantarlı Risotto - Mantarlı Risotto Nasıl Yapılır




Malzemeler

1 adet soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (dövülmüş)

250 gr mantar (ince dilimlenmiş, ben chestnut kullandım)

300 g risotto pirinci (Arbario cinsi olabilir)

1 adet sebze bulyon

2 yemek kaşığı. zeytinyağı

25 g tereyağı

1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)

1 kase parmesan peyniri (herhangi bir kaşar olabilir, ince rendelenmiş)

1 lt su (kaynar olmalı)

Yapılışı

Pilav tencerenize zeytinyağını alıp kızdırın, soğan ve sarmısakları tencereye ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Mantarları tavaya alin, karabiber ve tuzu ekleyip orta ateşte yaklaşık sekiz dk kadar kavurun.

Pirinci tencereye ekleyip bir dk kadar kavurmaya devam edin. Kaynar suda sebze bulyonunu çözün ve dörtte birini pilavin üstüne ekleyin. Orta ateşte ve sürekli karıştırarak pilavin suyunu çekmesini sağlayın, tekrar aynı miktar suyu ekleyip pilav çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tüm suyu dört bölüm halinde kullanıp bitirin, eğer su bittiği halde pirinçler hala pişmemişse biraz daha su ekleyip aynı işlemleri tekrarlayın.


Tencereyi ateşin üzerinden alın, tereyağını, peynir (süslemek icin biraz ayırın) ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bir kaç dk dinlenmeye bırakın, böylece soğurken kalan suyunu da çekecektir. Son bir defa karıştırıp tabaklara paylaştırın ve rendelenmiş parmesan ile süsleyip servis yapın.


Risottoya özelliğini veren ıslak ve kremamsı dokusunu yakalamak için suyu bölüm bölüm ekleyip sıkça karıştırmak çok önemli. Sakin üşenip tüm suyu bir seferde eklemeyin yoksa kıvamını tutturamazsınız



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.