Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli

Bezelyeli Et

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Et



Bezelyeli Et Tarifi - Bezelyeli Et Yapılışı - Bezelyeli Et Nasıl Yapılır - Bezelyeli Et Malzemeleri

800 gr parça et

2 havuç

2 soğan

10 adet sivri biber

1 kg kabuklu bezelye veya 1 kutu konserve

4 tane patates

3 domates

1 fincan sıvıyağ

1 kaşık tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber


1- Etler kuşbaşı şeklinde doğranıp, bir tencereye konularak kısık ateşte suyunu salıp da çekinceye kadar pişirilir

2- Soğanlar doğranır Havuç kibrit şeklinde kesilir Doğranmış soğan ve havuç ete katılarak kısık ateşte pişirilir Doğranmış domates ve sivri biber katılarak bir miktar daha pişirilir

3- Patatesler soyulup küp şeklinde doğranır Bezelye ayıklanır Doğranmış patates, bezelye, tuz, kırmızıbiber katılarak karıştırılır Sebzelerin üstüne çıkıncaya kadar sıcak su katılıp pişmeye bırakılır

4- Sebzeler yarı pişmişken ateşten alınıp, fırın tepsisine dökülüp, yaydırılır Kızgın fırına verilir

5- Patatesler yumuşaymca fırından çıkartılıp sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.