![]() |
Bezelyeli Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli EtBezelyeli Et Tarifi - Bezelyeli Et Yapılışı - Bezelyeli Et Nasıl Yapılır - Bezelyeli Et Malzemeleri 800 gr parça et 2 havuç 2 soğan 10 adet sivri biber 1 kg kabuklu bezelye veya 1 kutu konserve 4 tane patates 3 domates 1 fincan sıvıyağ 1 kaşık tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1- Etler kuşbaşı şeklinde doğranıp, bir tencereye konularak kısık ateşte suyunu salıp da çekinceye kadar pişirilir ![]() 2- Soğanlar doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Patatesler soyulup küp şeklinde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Sebzeler yarı pişmişken ateşten alınıp, fırın tepsisine dökülüp, yaydırılır ![]() ![]() 5- Patatesler yumuşaymca fırından çıkartılıp sıcak olarak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|