Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elazığ’in, güveci, patlıcanlı

Elazığ’İn Patlıcanlı Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elazığ’İn Patlıcanlı Güveci



patlıcan güveç - elazığ yemekleri



Malzemeler:


1 kilo kemikli kuzu gerdan- kemiksiz kuzu gerdanda olabilir

1 kilo patlıcan

yarım kilo sivri biber

1 kilo domates

2 baş sarımsak ( 1 avuç kadar ayıklanmış)

3 yemek kaşığı tereyağı


guvec1guvec2guvec3


guvec4guvec5






Yapılışı:

1-Bütün malzemeler yıkanır güvecin dibine etler yerleştirilir


2-alaca soyulmuş patlıcanlar iri şekilde doğranıp etlerin üzerine, sivri biberler sadece saplarından ayrılıp 3 e veya 4 e bölünür patlıcanların üzerine yerleştirilir


3-domatesin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerin üzerine en son olarakda tereyağı koyulup güvecin ağzı aliminyum folyoyla kapatılır ve en küçük ocakta en kısıkta 3-4 saat pişirilir


4-servis yapılmadan önce fırında 15- 20 dk fırınlanır ve servise hazırdır…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.