![]() |
Tavuklu Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu EnginarTavuklu Enginar Tarifi - Tavuklu Enginar Yapılışı - Tavuklu Enginar Nasıl Yapılır - Tavuklu Enginar Malzemeleri Malzeme : 1 adet tavuk, yarım litre süt, 1 küçük yağ, 50 gr ![]() 50 gr ![]() 2 adet soğan, 1 adet limon, tuz ![]() Yapılışı: 1- Enginarları temizleyip hazırlayınız ![]() 2- Tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyup haşlayınız ![]() 3- Enginarları geniş bir kaba yerleştiriniz ![]() 4- Üzerlerine halka halka doğranmış soğanı, yarım paket küçük margarin, 1 limon suyu tuz ve üzerine çıkacak kadar su koyunuz ![]() 5- Üzerlerini kağıtla kapatıp orta hararetli ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() 6- 1 kaşık yağ, 1,5 kaşık un ve yarım litre tavuk suyuyla beşamel salçası hazırlayınız ![]() 7- Salçanın yansına bezelye büyüklüğünde doğranmış tavuk etinin yarısını koyunuz ![]() 8- Bu salçayı enginarların içine koyup üzerine kalan tavuk etlerini koyunuz ![]() 9- Etlerin üzerini tamamen kapatacak şekilde beşamel salçasını koyunuz ![]() 10- Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip bir kaşık erimiş yağ gezdiriniz ![]() 11- Yemek zamanına yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız ![]() 12- Olduğu gibi sofraya alıp sıcak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|