![]() |
Tavuklu Enginar
Tavuklu Enginar Tarifi - Tavuklu Enginar Yapılışı - Tavuklu Enginar Nasıl Yapılır - Tavuklu Enginar Malzemeleri
Malzeme : 1 adet tavuk, yarım litre süt, 1 küçük yağ, 50 gr. un (1,5 çorba kaşığı), 50 gr. kaşar peyniri, 2 adet soğan, 1 adet limon, tuz. Yapılışı: 1- Enginarları temizleyip hazırlayınız. 2- Tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyup haşlayınız. 3- Enginarları geniş bir kaba yerleştiriniz. 4- Üzerlerine halka halka doğranmış soğanı, yarım paket küçük margarin, 1 limon suyu tuz ve üzerine çıkacak kadar su koyunuz. 5- Üzerlerini kağıtla kapatıp orta hararetli ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. 6- 1 kaşık yağ, 1,5 kaşık un ve yarım litre tavuk suyuyla beşamel salçası hazırlayınız. 7- Salçanın yansına bezelye büyüklüğünde doğranmış tavuk etinin yarısını koyunuz. 8- Bu salçayı enginarların içine koyup üzerine kalan tavuk etlerini koyunuz. 9- Etlerin üzerini tamamen kapatacak şekilde beşamel salçasını koyunuz. 10- Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip bir kaşık erimiş yağ gezdiriniz. 11- Yemek zamanına yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız. 12- Olduğu gibi sofraya alıp sıcak servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.