ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191405)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:46 AM

Tavuklu Enginar
 
Tavuklu Enginar Tarifi - Tavuklu Enginar Yapılışı - Tavuklu Enginar Nasıl Yapılır - Tavuklu Enginar Malzemeleri

Malzeme :

1 adet tavuk,

yarım litre süt,

1 küçük yağ,

50 gr. un (1,5 çorba kaşığı),

50 gr. kaşar peyniri,

2 adet soğan,

1 adet limon,

tuz.


Yapılışı:

1- Enginarları temizleyip hazırlayınız.

2- Tavuğun üstüne çıkacak kadar su koyup haşlayınız.

3- Enginarları geniş bir kaba yerleştiriniz.

4- Üzerlerine halka halka doğranmış soğanı, yarım paket küçük margarin, 1 limon suyu tuz ve üzerine çıkacak kadar su koyunuz.

5- Üzerlerini kağıtla kapatıp orta hararetli ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

6- 1 kaşık yağ, 1,5 kaşık un ve yarım litre tavuk suyuyla beşamel salçası hazırlayınız.

7- Salçanın yansına bezelye büyüklüğünde doğranmış tavuk etinin yarısını koyunuz.

8- Bu salçayı enginarların içine koyup üzerine kalan tavuk etlerini koyunuz.

9- Etlerin üzerini tamamen kapatacak şekilde beşamel salçasını koyunuz.

10- Üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip bir kaşık erimiş yağ gezdiriniz.

11- Yemek zamanına yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız.

12- Olduğu gibi sofraya alıp sıcak servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.