Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, jambonlu

Jambonlu İç Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jambonlu İç Bezelye



Jambonlu İç Bezelye Tarifi - Jambonlu İç Bezelye Yapılışı - Jambonlu İç Bezelye Nasıl Yapılır - Jambonlu İç Bezelye Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

1+1/2 kilo iç bezelye,

1 baş soğan,

100 gram jambon,

50 gram sadeyağ,

1 çay kaşığı şeker,

1 demet dereotu,

1 havuç,

1 demet maydanoz,

1 sap kereviz,

1 bardak et suyu,

yeteri kadar tuz


Yapımı : Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz Soğan renk değiştirmeye başlayınca küçük parçalara kesilmiş olan jambonları katınız Soğanla jambonları iki-üç dakika karıştırdıktan sonra bezelyeleri de tencereye boşaltınız

Tuz ve şekeri de serptikten sonra karıştırarak bir-iki dakika pişiriniz Sonra iyice yıkanmış maydanozu, üstü kazınmış havucu ve kerevizi bütün olarak katınız Bir bardak da et suyu kattıktan sonra tencerenin kapağını örtünüz Bezelyeleri arada sırada karıştırarak 35-40 dakika pişiriniz

Bezelyeler iyice pişince havuç, kereviz ve maydanozları çıkarıp atınız Yemeği servis tabağına koyduktan sonra ince ince doğranmış dereotunu üstüne serpiniz ve servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.