ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Jambonlu İç Bezelye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191307)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:02 AM

Jambonlu İç Bezelye
 
Jambonlu İç Bezelye Tarifi - Jambonlu İç Bezelye Yapılışı - Jambonlu İç Bezelye Nasıl Yapılır - Jambonlu İç Bezelye Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

1+1/2 kilo iç bezelye,

1 baş soğan,

100 gram jambon,

50 gram sadeyağ,

1 çay kaşığı şeker,

1 demet dereotu,

1 havuç,

1 demet maydanoz,

1 sap kereviz,

1 bardak et suyu,

yeteri kadar tuz.


Yapımı : Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğan renk değiştirmeye başlayınca küçük parçalara kesilmiş olan jambonları katınız. Soğanla jambonları iki-üç dakika karıştırdıktan sonra bezelyeleri de tencereye boşaltınız.

Tuz ve şekeri de serptikten sonra karıştırarak bir-iki dakika pişiriniz. Sonra iyice yıkanmış maydanozu, üstü kazınmış havucu ve kerevizi bütün olarak katınız. Bir bardak da et suyu kattıktan sonra tencerenin kapağını örtünüz. Bezelyeleri arada sırada karıştırarak 35-40 dakika pişiriniz.

Bezelyeler iyice pişince havuç, kereviz ve maydanozları çıkarıp atınız. Yemeği servis tabağına koyduktan sonra ince ince doğranmış dereotunu üstüne serpiniz ve servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.