![]() |
Jambonlu İç Bezelye
Jambonlu İç Bezelye Tarifi - Jambonlu İç Bezelye Yapılışı - Jambonlu İç Bezelye Nasıl Yapılır - Jambonlu İç Bezelye Malzemeleri
Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1+1/2 kilo iç bezelye, 1 baş soğan, 100 gram jambon, 50 gram sadeyağ, 1 çay kaşığı şeker, 1 demet dereotu, 1 havuç, 1 demet maydanoz, 1 sap kereviz, 1 bardak et suyu, yeteri kadar tuz. Yapımı : Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğan renk değiştirmeye başlayınca küçük parçalara kesilmiş olan jambonları katınız. Soğanla jambonları iki-üç dakika karıştırdıktan sonra bezelyeleri de tencereye boşaltınız. Tuz ve şekeri de serptikten sonra karıştırarak bir-iki dakika pişiriniz. Sonra iyice yıkanmış maydanozu, üstü kazınmış havucu ve kerevizi bütün olarak katınız. Bir bardak da et suyu kattıktan sonra tencerenin kapağını örtünüz. Bezelyeleri arada sırada karıştırarak 35-40 dakika pişiriniz. Bezelyeler iyice pişince havuç, kereviz ve maydanozları çıkarıp atınız. Yemeği servis tabağına koyduktan sonra ince ince doğranmış dereotunu üstüne serpiniz ve servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.