Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, düdüklüde, enginar

Düdüklüde Bezelyeli Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklüde Bezelyeli Enginar



Düdüklüde Bezelyeli Enginar Tarifi - Düdüklüde Bezelyeli Enginar Yapılışı - Düdüklüde Bezelyeli Enginar Nasıl Yapılır - Düdüklüde Bezelyeli Enginar Malzemeleri

5 adet enginar

Yarım kilo bezelye

Dereotu

Taze soğan

Taze sarımsak -varsa-

Kuru soğan

Sarımsak -tazesi yoksa-

1 tatlı kaşığı un

Yarım limon suyu

1 bardak su

Zeytinyagı

Tuz-şeker


Düdüklü tencerenin dibine büyükçe doğranmış kuru soğanları ve sarımsaklar yerleştirilir Üzerine enginarlar oturtulur Enginaların uzerine bezelye eklenir Bezelyelerin üstüne bolca dereotu, taze sogan ve varsa taze sarımsak konulur 1 bardak suyun içinde un, limon, tuz, şeker iyice karıştırılarak tencereke eklenir En son yarım çay bardağındna biraz fazla zeytinyagi eklenir ve pişmeye bırakılır Yeterince basınca ulaştığında 4-5 daika pişirilir ve soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.