![]() |
Düdüklüde Bezelyeli Enginar
Düdüklüde Bezelyeli Enginar Tarifi - Düdüklüde Bezelyeli Enginar Yapılışı - Düdüklüde Bezelyeli Enginar Nasıl Yapılır - Düdüklüde Bezelyeli Enginar Malzemeleri
5 adet enginar Yarım kilo bezelye Dereotu Taze soğan Taze sarımsak -varsa- Kuru soğan Sarımsak -tazesi yoksa- 1 tatlı kaşığı un Yarım limon suyu 1 bardak su Zeytinyagı Tuz-şeker Düdüklü tencerenin dibine büyükçe doğranmış kuru soğanları ve sarımsaklar yerleştirilir. Üzerine enginarlar oturtulur. Enginaların uzerine bezelye eklenir. Bezelyelerin üstüne bolca dereotu, taze sogan ve varsa taze sarımsak konulur. 1 bardak suyun içinde un, limon, tuz, şeker iyice karıştırılarak tencereke eklenir. En son yarım çay bardağındna biraz fazla zeytinyagi eklenir ve pişmeye bırakılır. Yeterince basınca ulaştığında 4-5 daika pişirilir ve soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.