Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bastı, kabağı, sakız

Sakız Kabağı Bastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakız Kabağı Bastı



Kabak Bastı Tarifi - Sakız Kabağı Bastı Hazırlanışı - Sebze Yemekleri


SAKIZKABAĞI BASTISI


Kabakları kazıyarak, tencereye doğrayıp tuzla ovup bırakınız Tavaya 2 soğan çentip bir kaşık sadeyağ ile öldürdükten sonra kabaklara göre kıyma koyunuz Pembeleşinceye dek kavurup kabakların üzerine dökünüz Birkaç domates doğrayıp, biraz nane, biber ekiniz Fındık kadar soda koyup kapalı olarak orta ateşe sürerek kendi suyu ile pişirip indiriniz


Not: Çabuk pişmeyen yemeklere az soda konursa çabuk pişer Bazı yemeklerde az miktarda kullanılmasında sakınca yoktur Fazla kullanılırsa zararlıdır Bunun için soda yerine karbonat kullanmak daha uygundur Bununla beraber bu biçimde kesinlikle kendi suyu ile pişirmeli ve buna yabancı madde karıştırmamalıdır Böyle pek lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.