Sakız Kabağı Bastı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakız Kabağı BastıKabak Bastı Tarifi - Sakız Kabağı Bastı Hazırlanışı - Sebze Yemekleri SAKIZKABAĞI BASTISI Kabakları kazıyarak, tencereye doğrayıp tuzla ovup bırakınız Tavaya 2 soğan çentip bir kaşık sadeyağ ile öldürdükten sonra kabaklara göre kıyma koyunuz Pembeleşinceye dek kavurup kabakların üzerine dökünüz Birkaç domates doğrayıp, biraz nane, biber ekiniz Fındık kadar soda koyup kapalı olarak orta ateşe sürerek kendi suyu ile pişirip indiriniz Not: Çabuk pişmeyen yemeklere az soda konursa çabuk pişer Bazı yemeklerde az miktarda kullanılmasında sakınca yoktur Fazla kullanılırsa zararlıdır Bunun için soda yerine karbonat kullanmak daha uygundur Bununla beraber bu biçimde kesinlikle kendi suyu ile pişirmeli ve buna yabancı madde karıştırmamalıdır Böyle pek lezzetli olur |
|