ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sakız Kabağı Bastı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191252)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:11 AM

Sakız Kabağı Bastı
 
Kabak Bastı Tarifi - Sakız Kabağı Bastı Hazırlanışı - Sebze Yemekleri


SAKIZKABAĞI BASTISI


Kabakları kazıyarak, tencereye doğrayıp tuzla ovup bırakınız. Tavaya 2 soğan çentip bir kaşık sadeyağ ile öldürdükten sonra kabaklara göre kıyma koyunuz. Pembeleşinceye dek kavurup kabakların üzerine dökünüz. Birkaç domates doğrayıp, biraz nane, biber ekiniz. Fındık kadar soda koyup kapalı olarak orta ateşe sürerek kendi suyu ile pişirip indiriniz.


Not: Çabuk pişmeyen yemeklere az soda konursa çabuk pişer. Bazı yemeklerde az miktarda kullanılmasında sakınca yoktur. Fazla kullanılırsa zararlıdır. Bunun için soda yerine karbonat kullanmak daha uygundur. Bununla beraber bu biçimde kesinlikle kendi suyu ile pişirmeli ve buna yabancı madde karıştırmamalıdır. Böyle pek lezzetli olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.