Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, enginar

Bezelyeli Enginar 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Enginar 2



Bezelyeli Enginar Tarifi - Bezelyeli Enginar Yapılışı - Bezelyeli Enginar Nasıl Yapılır - Bezelyeli Enginar Malzemeleri

6 adet enginar

2 adet havuç

200 gr iç bezelye

yarım bardak zeytinyağı

2 adet kesme şeker

1 limon

tuz


Enginarların kalın yaprakları çıkarılır Tepelerinden kesilir Ortadaki tüyler bıçakla temizlenir Yaprakları dipten kesilir Bundan sonra su dolu bir kabın içine alınan enginarlar limonla iyice ovulur İnce doğranmış soğan ve bezelye enginarın göbeğine yerleştirilir, tencereye dizilen enginarlara zeytinyağı ve yarım bardak su ilave edilir Kapağı kapatılır Önce orta hararetli ocakta 5-6 dakika sonra kısık ateşte 35 dakika pişirilir Ilık ya da soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.