![]() |
Bezelyeli Enginar 2
Bezelyeli Enginar Tarifi - Bezelyeli Enginar Yapılışı - Bezelyeli Enginar Nasıl Yapılır - Bezelyeli Enginar Malzemeleri
6 adet enginar 2 adet havuç 200 gr. iç bezelye yarım bardak zeytinyağı 2 adet kesme şeker 1 limon tuz Enginarların kalın yaprakları çıkarılır. Tepelerinden kesilir. Ortadaki tüyler bıçakla temizlenir. Yaprakları dipten kesilir. Bundan sonra su dolu bir kabın içine alınan enginarlar limonla iyice ovulur. İnce doğranmış soğan ve bezelye enginarın göbeğine yerleştirilir, tencereye dizilen enginarlara zeytinyağı ve yarım bardak su ilave edilir. Kapağı kapatılır. Önce orta hararetli ocakta 5-6 dakika sonra kısık ateşte 35 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.