Turp Soslu Kızarmış Brokoli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turp Soslu Kızarmış BrokoliTurp Soslu Kızarmış Brokoli Tarifi - Turp Soslu Kızarmış Brokoli Nasıl Yapılır - Turp Soslu Kızarmış Brokoli Malzemeleri Turp Soslu Kızarmış Brokoli 4 kişilik MALZEME: Turp sosu: 1 bağ kırmızı turp, 50 g krema, tuz, karabiber Hamur: 120 g un, 3 yumurta, 150 g yoğurt, 1 tutam kimyon, 2 yemek kaşığı susam Brokoli: 600 g brokoli, kızartma yağı Sos: Turpları yıkayarak mikserde püre haline getirin Püreyi bir süzgeçte süzülmeye bırakın, tuz, krema ve biberle karıştırın Hamur: Susam hariç, bütün malzemelerden hamur hazırlayın Hamuru 15 dakika kabarmaya bırakın, son olarak susamı karıştırın Brokolileri yıkayarak kurulayın ve lokma halinde kesin Brokoliyi hamura hatırın ve 1 70 - 190 derecede kızdırılmış yağda altın sarısı renge gelinceye dek kızartın Brokolileri bir kağıt peçetede süzülmeye bırakın ve sıcak olarak sos ile sunun Beyaz ekmek ile servis yapın |
|