![]() |
Turp Soslu Kızarmış Brokoli
Turp Soslu Kızarmış Brokoli Tarifi - Turp Soslu Kızarmış Brokoli Nasıl Yapılır - Turp Soslu Kızarmış Brokoli Malzemeleri
Turp Soslu Kızarmış Brokoli 4 kişilik MALZEME: Turp sosu: 1 bağ kırmızı turp, 50 g krema, tuz, karabiber. Hamur: 120 g un, 3 yumurta, 150 g yoğurt, 1 tutam kimyon, 2 yemek kaşığı susam. Brokoli: 600 g brokoli, kızartma yağı. Sos: Turpları yıkayarak mikserde püre haline getirin. Püreyi bir süzgeçte süzülmeye bırakın, tuz, krema ve biberle karıştırın. Hamur: Susam hariç, bütün malzemelerden hamur hazırlayın. Hamuru 15 dakika kabarmaya bırakın, son olarak susamı karıştırın. Brokolileri yıkayarak kurulayın ve lokma halinde kesin. Brokoliyi hamura hatırın ve 1 70 - 190 derecede kızdırılmış yağda altın sarısı renge gelinceye dek kızartın. Brokolileri bir kağıt peçetede süzülmeye bırakın ve sıcak olarak sos ile sunun. Beyaz ekmek ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.