![]() |
Yanardağ Boranisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yanardağ BoranisiYanardağ Boranisi Tarifi - Yanardağ Boranisi Nasıl Yapılır - Yanardağ Boranisi Malzemeleri Yanardağ Boranisi 1/2 kg ![]() 300 gr ![]() 1 baş soğan 4 diş sarmısak 1 su bardağı yoğurt 8 çorba kaşığı tereyağı kırmızı pulbiber veya arnavut biberi Tuz Hazırlanışı: Balkabağını tuzlu suda iki taşım kaynatın ve süzün ![]() Tereyağının yarısıyla soğanı kavurun, bu karışıma kıymayı da ekleyin ![]() ![]() Sarımsakları biraz tuz ile havanda dövün ![]() Dövülmüş sarmısağı yoğurda karıştırın ![]() Kalan tereyağını kırmızı pulbiberle kavurup bir kenarda sıcak tutun ![]() Haşladığınız balkabağının üzerine önce kıyma ve soğanı, sonra da yoğurdu ekleyin ![]() Yoğurdun üzerinde de 1 kaşık kırmızı pulbiberle kavurduğunuz tereyağını gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|