ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yanardağ Boranisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191177)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:24 AM

Yanardağ Boranisi
 
Yanardağ Boranisi Tarifi - Yanardağ Boranisi Nasıl Yapılır - Yanardağ Boranisi Malzemeleri
Yanardağ Boranisi


1/2 kg. balkabağı (kuşbaşı doğranmış)

300 gr. kıyma (parça et, satırla kıyma haline getirilmeli)

1 baş soğan

4 diş sarmısak

1 su bardağı yoğurt

8 çorba kaşığı tereyağı

kırmızı pulbiber veya arnavut biberi

Tuz


Hazırlanışı:

Balkabağını tuzlu suda iki taşım kaynatın ve süzün.

Tereyağının yarısıyla soğanı kavurun, bu karışıma kıymayı da ekleyin. Soğan ve kıyma iyice kavrulduktan sonra biber ve tuz serpin.

Sarımsakları biraz tuz ile havanda dövün.

Dövülmüş sarmısağı yoğurda karıştırın.

Kalan tereyağını kırmızı pulbiberle kavurup bir kenarda sıcak tutun.

Haşladığınız balkabağının üzerine önce kıyma ve soğanı, sonra da yoğurdu ekleyin.

Yoğurdun üzerinde de 1 kaşık kırmızı pulbiberle kavurduğunuz tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.