Pirinçli Ebe Gümeci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Ebe GümeciMALZEMELER 1 demet ebegümeci 1 adet patates (küp küp doğranmış) 1 adet havuç (küp küp doğranmış) 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2 yemek kaşığı pirinç Yarım limonun suyu 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tozşeker, tuz HAZIRLANIŞI Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun![]() Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz alıntı |
|
|
|